TSUKUYOMI

Japan - Tsukiyo - Blog.hr
Linkovi
Python9

SunaJashin

............................
Anime-Overdose

Wikipedia

deviantART
*Svi banner- i su napravljeni od vlasnika ovog bloga... i zato bih vas molio da ne prisvajate ove banner- e u svoje ime. Hvala na razumijevanju.*
............................



nedjelja, 16.09.2007.

Japan

Japan Japan [ili kako bi u Japanu bilo: Nihon ili Nippon] je otočna država koja se nalazi u istočnoj Aziji u Tihom oceanu. Leži na istoku od Kine, Koreje i Rusije, protežući se od Okhotsk- og mora na sjeveru, pa sve do Istočnog Kineskog mora na jugu. Karakteri koji tvore Japansko ime su ''porijeklo-sunce'', zbog čega je i Japan ponekad identificiran kao ''Zemlja Izlazećeg Sunca''.

Japan u sebe ubraja preko tri tisuće [3,000] otoka i otočića. Oni najveći su Honshu, Hokkaido, Kyushu i Shikoku. Koji zajedno zbrajaju 97% zemljanog dijela. Većina otoka su planine [mnogi vulkanskog podrijetla]; kao npr. najveći Japanski vrh, Mt. Fuji, je vulkan. Japan je deseta zemlja s najvećom populacijom, s otprilike oko 128 milijuna stanovnika. Veći dio Tokyo- a [Greater Tokyo Area], koji uključuje i glavni grad Tokyo i nekoliko okolnih zgrada, je najveće metropolsko područje u svijetu koje ima preko 30 milijuna stanovnika.

Arheološko istraživanje je dokazalo da su osobe koje su živjele na otocima stare kao i razdoblje gornjeg paleolitika. Prvi pisani spomen na Japan počinje kratkim pojavljivanjima u tekstovima kineske povijesti iz prvog stoljeća poslije Krista. Utjecaj vanjskog svijeta koji je bio potpraćen dugim razdobljima izolacije je karakterizirao japansku povijest. Stoga je kultura Japana mješavina vanjskog utjecaja i unutrašnjeg razvitka. Otkad je usvojio svoj ustav 1947. god., Japan je zadržao jedinstvenu konstitucijalnu monarhiju s jednim carem i izabranim parlamentom [Zakonodavstvom].

- 14:14 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Japanese mythology
Archive
Japan
- - - - - -
Povijest Japana - Paleolitik